vristlänkarVristlänkar? Vad har det med skor att göra kanske du undrar nu? Nja, inte så där värst mycket om man ska vara ärlig. Men – Vi nämnde tidigare att du kan profilera dig och vem du är genom dina skor. Det här kan man säga är en ytterligare förlängning på det temat. Vristlänken kan vara ett vackert smycke, precis som armbandet eller halsbandet, och att då kombinera det med ett par coola skor är väl aldrig fel?

En vristlänk är förvisso ingen ny företeelse. Man har hittat vristlänkar i gravar som är över 4 500 år gamla! På den tiden handlade det förstås mest om att framhäva hur rik man var. Det kan det väl i och för sig fortfarande göra. Men numera är det, som sagt, en trevlig liten accessoar. Däremot har vristlänken fått ett litet uppsving under de senaste årtionendena.

Såklart är vristlänkar mest användbara under sommarmånaderna. När värmen kommer så åker shorts, kortare byxor, kjolar och klänningar på. Strumpor åker av och då finns alla förutsättningar för en vristlänk. På vintern däremot så går det inte att använda dem! Mm, det är faktiskt inte riktigt sant. Är det så att du ska gå på fest någon gång under vintermånaderna (kanske jul eller nyår) så finns möjligheten. Varför inte komplettera klänningen med en snygg vristlänk? Här är det förstås enklare för kvinnor är för män.

Magnetsmycken

Materialet i vristlänkarna kan förstås variera högst väsentligt. Det beror lite grand på var man köper sitt smycke. I vissa fall använder man magneter i själva smycket. Varför då kan man fråga sig? Jo, enligt vissa uppfattningar så är magnetsmycken bra för välbefinnandet. Det sker, bland annat, genom ökad blodcirkulation. Just blodcirkulationen påverkar kroppen i stort. Det ger färre stresshormoner som avlastar hjärtat och i sin tur ger bättre humör och sömn. I och med att syrehalten i blodet också ökar får du bättre immunförsvar och ett allmänt bättre hälsa. Men – man ska samtidigt komma ihåg att detta är ett väldigt omdebatterat ämne. Många användare upplever en förbättrad livskvalitet medan forskningen inte sett några tydliga resultat för magneter.

Om man vill undvika läkemedel så kan det här vara ett alternativ att i alla fall prova. Forskningen är i alla fall överens med användarna i en sak: Det finns inga kända biverkningar. Fibromyalgiförbundet menar att de har många medlemmar som upplever sig hjälpta av magneter. Men det är även som med allting annat, effekten är högst personlig från fall till fall. Man ska också komma ihåg att placebo-effekten är en underskattad faktor i sammanhanget. Placebo innebär i princip att även om patienten får sockerpiller i stället för medicin så kan det fungera. Det handlar om hur mycket personen i fråga tror på behandlingen. Vad är det man brukar säga ibland? Tron kan försätta berg. I sådana här fall kan det mycket väl stämma.

Huruvida du väljer att prova detta är upp till dig. Men samtidigt har man väldigt lite att förlora här. Ett snyggt smycke kombinerat med magnetbehandling (som dessutom inte kan ge några biverkningar) är väl ingen dum deal?